Hvorfor er segboards populære?

Hvad er segboards, og hvorfor er de så populære blandt unge? Segboards er nutidens svar på løbehjul, en slags segways uden styr (læs meget mere om segboards på Segboard Guide). Ligesom med segways står man på et batteridrevet transportmiddel, med hjul i hver side og to små plader til at stille fødderne på. Her kan man så stå og lade sig køre frem, uden selv at skulle bevæge sig. Det er en lidt spøjs metode til at lade sig transportere, for i modsætning til cykler eller løbehjul eller endda skateboards får man ikke specielt meget motion ud af at stå på et segboard. I modsætning til segways er et segboard også lidt sværere at stå på, da der netop ikke er noget styr. Det betyder, at man skal kunne holde balancen af sig selv og være ret god til at balancere. På den måde er segboards gode til at udfordre din balanceevne, for det kræver en rigtig god balance at kunne blive stående på et segboard og lade sig glide af sted på det batteridrevne, skateboardlignenede transportmiddel, uden at falde af. Læs mere og Segway på Politikens artikel.

Segboards er populære blandt unge

Segboard er blevet lidt af et hit blandt unge mennesker. Det skyldes, at segboards både er lidt sjove og lidt fjollede. Du kommer meget hurtigere frem ved at cykle eller løbe på rulleskøjter, men for mange går der sport i at prøve at balancere på det hjuldrevne bræt. Flere toneangivne teenagere, der videoblogger, har taget segboards op som samtaleemne i deres populære videoer, og det har fået flere til at bruge segboards og gjort dem til lidt af et modefænomen blandt unge mennesker. Det er for det meste en kombination af det legende aspekt ved segboards og så det sjove i bare at suse af sted på jul uden egentlig at skulle røre sig, der får mange til at bruge denne ungdomsversion af segways. I modsætning til segways er segboards noget mere mobile, da de ikke har noget styr. Segboards består bare af et timeglasformet bræt, hvor der sidder et batteridrevent hjul i hver ende. Det er meget smalt udformet, med blot en lille smule plads til fødderne. Det gør det som sagt til lidt af en udfordring at holde balancen, men samtidig betyder det, at man kan bevæge sig mere rundt på sit segboard, lave skarpe vendinger og dreje rundt, hvilket jo kun udfordrer balancen yderligere.

Hvordan bruger man et segboard?

Det er meget simpelt at bruge et segboard. Man skal blot læne sig frem, hvis man gerne vil køre fremad, så gør den det automatisk. Hvis man vil køre baglæns, gælder et lignende princip, man læner sig blot en smule baglæns, mens man står på sit segboard. Det gør jo et segboard eller airboard, som det også kaldes, såre enkelt og nemt at bruge, og det betyder også, at man kan lege med det og lave sjove twists og bevægelser, lidt ligesom på et skateboard. Man kan normalt køre op til 2 timer på et segboard, inden det skal oplades, og kan faktisk få en fart på op til 10 km i timen.

Nedenfor kan du se en fed video hvor en dansk familie prøver et Segboard for første gang