Køb kvalitets ridetøj på nettet

Ridning er en populær sport og det er ikke uden grund. Det at pleje og passe et dyr som en hest og samtidig mærke den symbiose man har med hesten når man dyrker sin passion finder man ikke i andre sportsgrene. Men ridning er også en dyr sport, hvis man skal have alt det rigtige ridetøj. Dog kan det godt svare sig, at købe det rigtige rideudstyr når man skal dyrke sin hobby. Man bør ikke gå på kompromis med kvaliteten, specielt ikke når det gælder sikkerheden, men heller ikke når det gælder tøjet til dig som rytter.

Ridestøvlerne

horse-573770_1280Når man tænker på tøjet til rytteren, falder tanken naturligt på ridestøvlerne. De lange sorte støvler er en uundværlig del af rytterens ekvipering. Der findes mange kvaliteter, men det vigtigste er, at støvlerne sidder tæt til benet og foden. Du kan få støvlerne både i læder og i kunstmateriale. Læderstøvler er klart at fortrække da kunststøvlerne hurtigt bliver meget varme at have på. Gå derfor efter en kvalitetsstøvle i læder. Rider du mest på hobbyplan kan du sagtens nøjes med et par korte ridestøvler og et par leggings.

Ridebukserne

Er en anden del rytterens udstyr som er vigtig. Der findes rigtig mange forskellige slags ridebukser, men den nyeste trend er ridebukser med grip. Det betyder kort fortalt, at ridebukserne er behandlet med silikonebelægning på inderlårene der gør, at man sidder bedre fast på hesten. En af de kommende trends indenfor ridebukser bliver fløjlsridebukser. Fløjlsridebukserne var ellers mest fremme i 70erne, men nu står de altså til at få et comeback inden for ridemoden.

Rideblusen

Når du rider er det også vigtigt at du har en bluse, der er svedtransporterende som du kan ånde i når du ridder. Selvom det primært er hesten der gør arbejde, er det også god motion at ride, så man kommer til at svede nøjagtig som man gør i alle andre sportsgrene. Så køb derfor en trøje som du kan ånde i. Om vinteren er det godt at have en uldtrøje, da den både holder dig varm, samtidig med at du kan ånde i den.

Ridehandsker

Sidst men ikke mindst er det en god ide at have et par ridehandsker, ellers risikerer du at få skavsår på hænderne når du hiver i tøjlerne. Når det gælder ridehandsker er udvalget bredt og du får handskerne i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Her kan det dog også svare sig at købe kvalitet, hvis du gerne vil have nogle handsker der holder i flere sæsoner

I forhold til ovenstående ridetøj, er det selvsagt også nødvendigt at du køber di en ridehjelm når du skal ud og ride, så du er sikkerhedsmæssigt forsvarligt klædt på, særg her for at købe en hjelm der er sikkerhedsgodkendt så du ikke slår hovedet hvis du ryger af hesten. Så er der vist kun tilbage at ønske en god ridetur!